לצפייה בפרויקטים ברחבי הארץ כנסו לאתר כאן בונים ישראל >>

כמה עולה מחרטה ואיזה שימושים יש לה

עיבוד שבבי הוא אחד החלקים החשובים ביותר בתהליכי ייצור תעשייתיים רבים

בשביל להבין מה התפקיד של מחרטות ובכדי להבין מדוע המחיר הממוצע של מחרטות הוא גבוה יחסית, עלינו קודם כל להבין את המשימה שלשמה בכלל הומצאה המחרטה – עיבוד שבבי. באופן כללי, כאשר אנחנו מבצעים איזשהו תהליך של ייצור מוצר סופי, אנחנו מקבלים חומר גלם מסוים ובתהליכי עיבוד שונים הופכים אותו למוצר מוגמר או לתבנית עבור מוצר שכזה. כאשר חומר הגלם שבידנו הוא גדול ומאסיבי מספיק בכדי שנוכל פשוט להסיר ממנו חומר עד הגעה לצורה המבוקשת על ידינו, זהו למעשה העיקרון עליו מבוסס העיבוד השבבי. בניגוד לעיבוד פלסטי, בו צורת חומר הגלם חייבת להתעוות על מנת להיות מעוצבת מחדש, בתהליכי עיבוד שבבי אנחנו בסך הכל מקלפים ומורידים שכבות של חומר מגוש חומר הגלם, וכך אנו מגיעים לצורה המבוקשת, תהא מטרתה אשר תהיה. כלי עבודה באמצעותם אנחנו מבצעים את העיבוד השבבי הם לא מעטים, וניתן לציין ביניהם את המקדחה, המסור והכרסמת – אך אולי יותר מכל מכשיר אחר, יש למחרטה תפקיד חשוב במיוחד בכל הנוגע לתהליכי עיבוד שבבי יעילים ואיכותיים במסגרות תעשייתיות רבות. מחרטות, שבתהליכי חריטה ועם סכין חריטה איכותית ומותאמת אישית למטרת החריטה, מבצעות את החיתוך האיכותי והסימטרי בכל חומר גלם בו הן נדרשות לכך, הן מכשירים מהותיים ובסיסיים בעולם התעשייה המודרני.

קצת על השימושים השונים של מחרטה, ועל המחיר שנשלם עבור מחרטות איכותיות

  • שימושי המחרטות השונים – כאמור, מחרטות הן כלים דינמיים למדי שמתאימים למגוון רחב למדי של חומרי גלם. ישנן מחרטות המתאימות עבור חומרי גלם מעץ, ישנן מחרטות המתאימות עבור חומרים פלסטיים, וכמובן שישנן גם מחרטות שמיועדות לחריטת חומרים מתכתיים שונים. לכל אחת מהמחרטות הללו ישנה סכין חריטה אחרת, ייעודית למטרת החריטה שלה, וכמובן שגם עוצמה משתנה בהתאם לעומק החריטה ולסוג חומר הגלם. השימושים השונים עבורם נזדקק למחרטה כולם קשורים לתחום העיבוד השבבי – ברמה הנפוצה ביותר, מדובר פשוט בחלק מהותי מהתהליך התעשייתי, שבו אנחנו צריכים להפוך את חומר הגלם שלנו למשהו שמיש יותר או אפילו למוצר סופי. גם מחרטות שעובדות עם עץ מבצעות תהליך דומה, אם כי בכל הנוגע למוצרי עץ התוצר הסופי בהחלט עשוי לא להיות תעשייתי אלא דווקא עיצובי.
  • כמה זה עולה? המחיר שאנחנו נשלם עבור מחרטות איכותיות וחדשות הוא מחיר דינמי, שמשתנה בהתאם לסוג המחרטות שנחוץ לנו ובהתאם לעוצמתן. מחרטות עץ נעות על הסקאלה שבין 1,200 ₪ למחרטות ביתיות וקומפקטיות ועד 9,000 ₪ ויותר לדגמים המתקדמים והחזקים ביותר. מחרטות מתכת נעות על הסקאלה שבין 2,000 ל-8,000 ₪, וחשוב לזכור שבתחום זה המחיר יכול בהחלט להשתנות בעקבות צורך ספציפי שלנו, וממילא כל מוצר הוא מותאם אישית ללקוח המזמין אותו.

זכרו – עבודה איכותית של מחרטות יכולה להפוך ללב לבו של תהליך הייצור במפעל שלכם

עבודת מחרטה איכותית היא לא עניין של מה בכך, ואנחנו לא יכולים לקחת אותה כמובנת מאליה בחיי המפעל שלנו. אנחנו צריכים להבין שאלמלא תהליך העיבוד השבבי, דרך תהליך החריטה אותו מבצעות המחרטות, אנחנו בכלל יכולים לעבוד עם חומרי הגלם שלנו – ואלמלא התהליכים הללו המפעל שלנו היה מסורבל הרבה יותר וספק אם היינו יכולים להגיע לתוצאות הרצויות על ידנו. מה המסקנה? המסקנה היא שעלינו להשקיע ברכישת מחרטות עבור העסק שלנו, יותר מכפי שאנחנו משקיעים בבחירה וברכישה של מרכיבים רבים אחרים בחיי העסק שלנו.

זקוקים לתיקוני בורות במשטח אספלט או משטח אחר קחו אספלט קר