כמה עולה טיפול במרכז רפואי?

מרכז רפואי מציע שורה ארוכה של טיפולים עבור קהל הלקוחות. העלות נקבעת לפי סוג הטיפול, השתתפות חברות הביטוח וקופות החולים ומצבו הרפואי של המטופל. במאמר הבא נסביר על הפרמטרים ונבין כיצד ניתן לחסוך בהוצאות

מרכז רפואי פרטי פועל ברחבי הארץ במטרה להעניק שירותי רפואה פרטיים לקהל הלקוחות. הפנייה אל המרכז מתבצעת בהמשך להפניית רופא משפחה, או לצרכי התייעצות וקבלתת חוות דעת נוספת. המרכז פועל במקביל לבתי החולים הציבוריים והוא מעסיק מגוון רחב של רופאים, אנשי מקצוע ומומחים. בין היתר ניתן לפנות למרכז על מנת לתאם טיפולים במחלקות קרדיולוגיה, גניקולוגיה, ניתוחים קוסמטיים, רפואת שיניים, מחלות לב, כירורגיה ונוירוכירורגיה.

מרכז פרטי מעסיק את טובי הרופאים ועלות הטיפול בו בדרך כלל גבוהה בהשוואה לאלטרנטיבות הקיימות. יחד עם זאת, יש מקרים בהם מטופלים מעוניינים לגשת לניתוח דחוף ולכן הם לא יכולים לחכות לשירותי הרפואה הציבוריים. הרפואה הפרטית מבטיחה טיפול מהיר ויעיל והיא מתבצעת תוך עמידה בסטנדרטים המחמירים בעולם.

פרמטרים המשפיעים על המחיר

אלו הגורמים העיקריים שקובעים כמה יעלה טיפול במרכז רפואי פרטי בארץ:

א. סוג הטיפול - הפקטור הבולט ביותר שמשפיע על המחיר הוא סוג הטיפול. פערי המחירים יכולים להגיע לעשרות אחוזים בתוך מחלקות רפואיות עצמן, או למאות אחוזים בין המחלקות השונות. טיפול אולטרא סאונד או שקיפות עורפית יקר מטיפולי פיזיותרפיה, אך סקירת מערכות ומעקבי הריון יחייבו הוצאה קטנה יותר מאשר טיפולי מרפאת ניתוחי לב.

באופן עקרוני, ככל שהטיפול הרפואי מורכב יותר, כך צפוי המחיר לעלות. הנוסחה הזו רלוונטית גם למרכזים הפרטיים וגם למרכזי הרפואה הציבוריים בארץ ובעולם.

ב. השתתפות של חברות ביטוח וקופות חולים - הרבה מטופלים פונים למרכז רפואי פרטי לאחר קבלת הפנייה מחברות הביטוח או הכרה בהשתתפות מטעם קופות החולים. באופן עקרוני, הפניה כזו יכולה לחסוך אלפי שקלים על טיפול רפואי. ההפניה היא למעשה הכרה בנחיצות הטיפול והשתתפות בעלות המקורית שלו. את פערי המחירים בין מטופל שמגיע למרכז עם ובלי הפניה ניתן לראות בעיקר במחלקות של רפואת שיניים.

יחד עם זאת, יש להביא בחשבון כי ההשתתפות של חברות הביטוח וקופות החולים הפרטיות היא בעיקר בניתוחים דחופים. קשה להשיג השתתפות במחיר על טיפולים קוסמטיים או על טיפולי אסתטיקה. מצד שני, בהחלט כדאי להשקיע זמן בהשוואת פוליסות ביטוח ולנצל את הזכויות הניתנות מתוקף החוק.

ג. מצב רפואי - טיפולים דחופים המתבצעים במצב רפואי שמוגדר בתור מצב חירום יהיו יקרים יותר. המצב הרפואי משפיע באופן ישיר על משך הטיפול, על תקופת המעקב ועל הצורך באשפוז או בשיקום. כדאי לפגוש מספר רופאים ולשמוע חוות דעת שונות לפני שמחליטים על פרוצדורה רפואית. מלבד ההשפעה על המחיר, המצב הרפואי אמור לקבוע את מהלך הטיפול ולאחר מכן את ההתאוששות.

טווח מחירים

טיפול במרכז רפואי פרטי יכול לעלות מאות עד אלפי שקלים. טיפולי שורש לדוגמא יעלו 300-1,000 ש"ח, לעומת ניתוחים קוסמטיים שיעלו 600-15,000 ש"ח. קשה להצביע בצורה חד משמעית על עלות הטיפול, גם בגלל ההבדלים בין המחלקות וגם בשל משך ההתאוששות. טיפולים ארוכים במחלקות קרדיולוגיה לדוגמא מחייבים הוצאות שוטפות על תרופות, תמיכה ולעיתים גם סיעוד. כל אלו מגולמים בגובה ההוצאות הסופית שאותה המטופל נדרש לשלם.

טיפול רפואי דורש גיוס של משאבים כספיים גבוהים במיוחד. יש להיערך מראש להוצאה מן הסוג הזה ולהפעיל את פוליסת הביטוח. כדאי להשוות בין מחירים במרכזים רפואיים ולדרוש הצעה מסודרת.