הטבות וזכויות לניצולי שואה - מה מגיע לכם?

ניצולי שואה זכאים לשורה ארוכה של הטבות והנחות. הרשות לזכויות ניצולי השואה במשרד האוצר היא זו שמפקחת על תיאום ושיתופי פעולה בין הגופים העוסקים בתחום, אך הניצולים עצמם לא תמיד מכירים את הזכויות שלהם. הדרך לפתור את הבעיה היא לתאם סיוע משפטי. הסיוע ניתן על ידי עורכי דין שבקיאים בתחום זכויות ניצולי שואה ומחזיקים בניסיון רלוונטי. בנוסף, הסיוע המשפטי יכול להצטרף לסיוע בחינם מטעם משרד האוצר והרשות המטפלת.

ניצולי שואה - מה מגיע ולמי

הנה כמה המלצות לתיאום סיוע משפטי לצורך מימוש הזכויות של ניצולי שואה בכל הגילאים:

א. בדיקת סוג השירות – לא כל עורך דין מוסמך או אפילו נוטריון יודע כיצד לטפל בזכויות של ניצולי שואה. המטרה היא ליצור קשר עם משפטן בעל הסמכה מתאימה ולכן רצוי לברר מראש על סוגי השירותים הניתנים במשרד. את הבירור אפשר לבצע באמצעות אתרי האינטרנט או לאחר פגישת ייעוץ מול עורך הדין.

ב. שירותים נלווים – מימוש זכויות דורש מניצולי שואה התנהלות מול גופים שונים, הגשת מסמכים, מילוי טפסים ושירותים נלווים אחרים. השאיפה היא לרכז את כל המשימות תחת קורת גג אחת וכך לחסוך זמן ועוגמת נפש. כדאי לבדוק אילו שירותים נלווים ניתנים במשרד עורכי דין מסוים לפני שמתאמים סיוע משפטי מלא.

ג. ותק – החוקים המעניקים הטבות לניצולי שואה מתעדכנים לעיתים קרובות. עורך דין ותיק ומנוסה יכול לעקוב אחר השינויים, להבטיח את מימוש הזכויות עבור הלקוח ולמנוע מצב של ויתור על הקצאות והטבות בסך אלפי שקלים.

בחירת עורך דין תוך מעורבות של בני המשפחה

רוב ניצולי השואה לא יכולים לבחור לבדם עורך דין למימוש זכויות ולכן עליהם להיעזר בבני משפחה. התפקיד של בני המשפחה הוא להגיע יחד עם ניצולי השואה למשרדי עורכי דין, לשאול את השאלות הקשות ולדרוש תשובות. בני המשפחה גם יכולים לחפש מידע באתר האינטרנט של משרד האוצר ולבדוק אילו זכויות כבר ניתנות לקרוביהם.

לסיכום, זכויות ניצולי שואה כפופות לחוקים ותקנות. הדרך לממש את הזכויות היא להפעיל סיוע משפטי ולהגיש בקשה מסודרת.