כמה עולה חוקר פרטי?

שירותי חוקר פרטי מתומחרים לפי שעה אך על בסיס שורה ארוכה של פרמטרים קבועים. במאמר הבא נציג את מאפייני העבודה, נסביר מה משפיע על המחיר ונכיר את העלות הממוצעת בענף

חוקר פרטי הוא איש מקצוע שמוסמך לבצע חקירות פרטיות. החוקר צריך להחזיק ברישיון בתוקף מטעם משרד המשפטים. על מנת לקבל את הרישיון עליו לעמוד בתנאים שנקבעו ב"חוק חוקרים פרטיים ושירותי שמירה". בין היתר, הרישיון מותנה באזרחות ישראלית, 12 שנות לימוד ותקופת הכשרה של 3 שנים לפחות במשך 6 השנים שקדמו להגשת הבקשה.

משרד המשפטים מציע שני מסלולים להענקת רישיון חוקר פרטי. המסלול הראשון מיועד לבעלי ניסיון בחקירות בשירות הציבורי ובו ניתן לבקש פטור מהתאמנות בחקירות פרטיות, בעוד המסלול השני מיועד למי שמבקש להירשם כמתאמן בחקירות פרטיות. הרישיון ניתן לאחר מילוי טופס בקשה והגשתו לגורמים הרשמיים במשרד המשפטים. בנוסף, הליך הטיפול בבקשה כולל בדיקת גיליון רישום פלילי במשטרת ישראל ופרסום הבקשה ברשומות ובשני עיתונים יומיים לצורך הגשת התנגדויות.

פרמטרים המשפיעים על המחיר

יש מספר גורמים שקובעים כמה עולה חוקר פרטי:

א. מספר שעות עבודה - המחיר נקבע בעיקר לפי מספר שעות העבודה שאותן צריך החוקר הפרטי להשקיע. שעת מעקב של חוקר פרטי כוללת למעשה 2 אנשים.

ב. פגישת ייעוץ - אדם שמתאם פגישת ייעוץ עם חוקר פרטי משלם עליה בנפרד מהעבודה, אלא אם בסופו של דבר התיק מטופל על ידי החוקר. אפשר לבדוק מראש האם פגישת הייעוץ מקוזזת ולקבל עליה הצעת מחיר שונה.

ג. איזור החקירות - ככל שהחקירות מתבצעות באיזורים יותר מסוכנים, כך צפוי המחיר שלהן לעלות. נהוג לגבות תוספת של עד 50% על חקירות באיזור סיכון גבוה.

ד. סוג החקירה - עוד פרמטר מרכזי שמשפיע על השאלה כמה עולה חוקר פרטי הוא סוג החקירה. השירותים העיקריים הניתנים על ידי החוקר הם חקירות אישיות, חקירות כלכליות ומסחריות, חקירות סמויות, מעקבים ושירותי בילוש. יש גם חוקרים שמציעים שירותי חקירות בינלאומיות, ביצוע שחזור פשעים, האזנות סתר, חקירות מס, מעקב עובדים והתקנת מצלמות נסתרות או שירותי מודיעין עסקי. גם כאן המחיר נקבע לפי מורכבות החקירה והקשיים שעלולים להופיע.

ה. איתורים - חוקר פרטי מעניק שירותי איתורים עבור גופים ממשלתיים, אנשים פרטיים ולקוחות עסקיים או מפעלים. איתור פשוט של כתובת מגורים יעלה 150-500 ש"ח בלבד, אך איתור מודיעים כולל מעקב ותצפיות יעלה 1,000-1,500 ש"ח. איתור מטרידים וזיהוי שיחות חסויות יעלה 800-1,500 ש"ח.

טווח מחירים                              

אפשר להשתמש במחירון הממוצע בענף החקירות הפרטיות על מנת לבחור חוקר מקצועי ואמין. שעת מעקב עולה בדרך כלל 300-500 ש"ח, וזה גם המחיר המקובל לפגישת ייעוץ עם חוקר פרטי. מסירה משפטית כולל מעקב ואיתור תעלה 500-1,000 ש"ח לרבות תיעוד המסירה, בעוד מסירה משפטית ללא איתור מען תעלה 150-300 ש"ח. חקירה כלכלית מודיענית של בדיקת חובות, מצב משפטי, תיקי תביעה, קרנות השתלמות, ביטוחי חיים ונדל"ן תעלה 4,000-6,000 ש"ח ובדיקת פוליגרף שמתבצעת בתוך משרד חקירות תעלה 800-1,500 ש"ח.

שעת מעקב של חקירות אישיות תעלה 300-500 ש"ח, הוצאות רכב במעקב מתומחרות לפי 4-7 ש"ח לקילומטר ובדיקת אמצעי ריגול על המחשב תעלה 800-1,500 ש"ח. בדיקת גילוי האזנות סתר בדירה תעלה 1,000-1,500 ש"ח, אך יש לציין כי זהו המחיר עבור בדיקה מעמיקה הכוללת מכשור מתקדם ובדיקות אלחוטיות. בנוסף, את המחיר הזה גובים במשרד חקירות פרטיות לבדיקה בדירה של עד 100 מ"ר.